09/02/2009

H.C. Schmidt: Danmark bedst til miljø

"H.C. Schmidt: Danmark bedst til miljø

Den svenske miljøminister, Lena Sommestad (S), må være blevet fanget på det forkerte ben, når hun kritiserer Danmark for at være blevet "en af de største bremseklodser for en progressiv miljøpolitik" i Europa.

Det mener hendes danske kollega, Hans Christian Schmidt (V), som afviser den svenske kritik.

- Det overrasker mig. Jeg ved ikke, hvorfor hun siger det - men hun kan jo være fejlciteret. Hvis vi ser på for eksempel energieffektivitet, ligger Danmark som det allerbedste land i EU. Faktisk bruger Sverige 84 procent mere energi pr. økonomisk omsætningsenhed, som det kaldes. Men der er jo ikke noget, der forhindrer Sverige i at gå i gang med at komme ned på vores niveau, siger Hans Christian Schmidt til Ritzau.

Lena Sommestad sagde forud for tirsdagens miljøministerrådsmøde i Bruxelles til det svenske nyhedsbureau, TT, at man på miljøområdet ikke længere kan regne med tidligere ligesindede EU-lande. Det gælder først og fremmest Danmark, men også Holland, sagde Sommestad ifølge TT.

Hun nævnte lavere energiforbrug, handel med CO2-kvoter og konkrete målsætninger for bæredygtig udvikling som områder, hvor Sverige føler sig mere alene i EU end før. "

Kilde: Berlingske Tidende, 3/3/2004

Ingen kommentarer:

Send en kommentar