05/02/2009

BBC lovpriser det 'grønne' København


"BBC lovpriser det 'grønne' København
BBCs udsendte præsenterer hovedstaden som et miljøvenligt hot spot, hvor indbyggerne spiser økologisk mad og køber dyrt øko-børne-tøj.
  
»Hvem skulle have tænkt sig, at en by der er så besat af cool design, også kan gå så meget op i at holde tingene grønne? Lige nu konsumerer københavnerne flere økologiske produkter end nogen anden by i verden, og de lokale er velfortjent stolte af deres økologiske resultater«.

BBC's udsendte reporter Jennyfer Bayliss sparer ikke på de rosende ord i sin artikel om 'grønne' København, som for nylig var tophistorie på BBC Greens hjemmeside.

Økologisk mad boomer
Under overskriften 'Going green in Copenhagen' guider Jennyfer Bayliss til de miljøvenlige herligheder, den danske hovedstad har at tilbyde. Reporteren skriver blandt andet om, at økologisk mad boomer i København, og fremhæver restauranten BioM på Fredericiagade og Geranium i Kongens Have.

Bayliss er også ved at falde i svime over, at man for et depositum på en tyver kan cykle på en bycykel i så lang tid man vil, og at man for 200 kroner kan padle rundt i en kajak i havnen i 90 minutter sammen med 'Kajak-Ole'.

Miljøvenligt hostel
Men der er mere. Hvis man skal tro BBC's reporter, så er der ingen ende på den grønne bølge i København. Eksempelvis er flere hoteller i byen 'gået grøn'. Bayliss nævner blandt andet det øko-venlige back-packer-hostel Sleep-in-Green på Ravnsborggade, som har sol-paneler og økologisk morgenmad på menukortet.

Artiklen 'Going green in Copenhagen' kan stadig læses på BBC Green, der er en underside af BBC Worldwide. Sitet har omkring en halv million læsere hver måned.

På BBC Green kan man blandt andet tilmelde sig et program under titlen 'My Action Plan', som kan hjælpe én med at formindske sit CO2-forbrug.

Det kan man så tænke lidt over, mens man spadserer ned til endnu et af de øko-tilbud, som Jennyfer Bayliss skriver om i sin grønne BBC-guide til København.

Nemlig tøjbutikken Aniel på Frederiksberg Allé, som sælger hundedyrt, naturligt øko-tøj til de mindste. "

Kilde: Politiken, 15/05/2008

Ingen kommentarer:

Send en kommentar