17.02.2009

Danmark bedst i EU-klassen

"Danmark bedst i EU-klassen

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) fik ros, da EU-landenes arbejds- og beskæftigelsesministre mandag diskuterede en ny rapport om landenes jobpolitik. Mens en række EU-lande og ansøgerlande får udførlige opfordringer til at ændre politikken og skabe større fleksibilitet på arbejdsmarkedet, er henstillingerne til Danmark få.

- Vi er de bedste i klassen. Alle landene skeler til den danske politik, sagde beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen.

Beskæftigelsesministeren hæftede sig ved, at de øvrige ministre misunder det danske arbejdsmarked, hvor virksomheder og lønmodtagere er velorganiserede, og arbejdsmarkedet fungerer godt.

- Vi har en kort vej fra ledighed til ny beskæftigelse og undgår de store problemer med langtidsledighed, sagde Claus Hjort Frederiksen.

Ministrene diskuterede en rapport fra et ekspertudvalg, der i sidste uge kom med en rapport om landenes beskæftigelsespolitik og en række henstillinger til, hvad landene kan gøre for at skabe flere job. Udvalget, der havde den tidligere hollandske premierminister Wim Kok som formand, fulgte i høj grad de opfordringer, som også EU-Kommissionen er kommet med.

Kritikken af Danmark går blandt andet på, at lønmodtagere trækker sig for tidligt tilbage fra arbejdsmarkedet, og at integrationen af indvandrere ikke er god nok.

Claus Hjort Frederiksen afviste, at det var en opfordring til at afskaffe efterlønsordningen. Den bliver der ikke pillet ved nu. Men regeringen vil med andre midler forsøge at holde de ældre længere på arbejdsmarkedet.

Uden at hæve pensionsalderen skal de ældre have incitamenter til at blive et par år længere på arbejdsmarkedet ud over de 65 år. Beskæftigelsesministeren så også arbejdet med velfærdskommissionen som udtryk for, at regeringen gør noget for at sikre fremtiden.

- Vi skal også se på aldersgrænserne inden for det offentlige. Er der aldersgrænser, vi bør tage op her, sagde Claus Hjort Frederiksen og opfordrede til, at det spørgsmål kom med ved de kollektive forhandlinger. (NET-Redaktionen)"

Ingen kommentarer:

Send en kommentar