01/02/2009

Dansk cocktailbar på international hitliste


"Dansk cocktailbar på international hitliste
Cocktailbaren Ruby, der ligger ved Gl. Strand i et hus fra 1740, er kommet med på Conde Nasts anerkendte 2008 'Hot List' Som den eneste bar i Danmark.
 
Siden cocktailbaren Ruby åbnede i juli sidste sommer er stedet langsomt vokset til at være en af de mest populære barer i byen. Selv om den fortsat er ret hemmelig.

Ruby, som ligger ud til kanalen ved Gl. Strand i store, rustikke og velindrettede lokaler, der tidligere har dannet ramme om en privat lejlighed, er en uprætentiøs, afslappet og hyggelig bar, som københavnerne valfarter til, især i weekenden.

Nu har internationale rejsejournalister også fået øjnene op for baren i Nybrogade. Ruby er nemlig kommet med på Conde Nast’s anerkendte 2008 Hot List under Nightlife. Og den amerikanske anerkendelse er ikke en af den slags, man bare opnår over-night.

Condé Nast Traveler, et magasin som udgives af Condé Nast Publications, blev startet i 1987 og har specialiseret sig i reportager om luksusrejser og bedømmelser af luksushoteller, restauranter, natklubber og barer.

Magasinet er er en ubestridt autoritet på sit område og Conde Nasts Hot List, som bliver offentliggjort en gang om året, omfatter en række af verdens bedste og mest fancy gå-ud-steder.

Hovedstadens bedste bar
Ruby er med på listen sammen med 28 andre internationale hotspots, blandt andet baren O2 i Moskva, The Argyle i Sydney og Pontus i Stockholm.

»Bagved en skilteløs dør på en svagt belyst gade i midten af byen er den danske hovedstads bedste bar fyldt seks nætter om ugen. Det hele ser traditionelt skandinavisk ud, men cocktail-menuen byder både på det klassiske og det moderne. Hele Skandinavien er midt i et cocktail-boom lige nu, men takket være lokalernes charme og bartendernes ekspertise, skinner Ruby skarpest af alle«, skriver Conde Nast Traveller om den københavnske bar.

»Vi er selvfølgelig utroligt stolte. Det er dejligt, at man kan opnå sådan en ros uden at bruge en eneste krone på markedsføring, og at folk ovre på den anden side af Atlanten lægger mærke til det, vi laver«, siger Rasmus Lomborg, der ejer Ruby sammen med sin kæreste.

Cocktailsmagningsrum i kælderen
Oveni den fornemme ros fra Conde Nast har folkene bag Ruby også netop fået at vide, at baren er nomineret i de verdensomspændende 2008 Spirits Awards ('Tales of the Cocktail').

Bag navnet gemmer sig en årlig uddeling af priser fra spiritus- og cocktail-eksperter i New Orleans. Priserne bliver overrrakt mellem 16-20. juli, og her dyster Ruby i kategorierne ’Best New Cocktail Bar’ og ’Best Cocktail Menu’.

Så der er rigeligt at glæde sig over for Rasmus Lomborg og hans kompagnoner. Som for øvrigt lige nu er i fuld gang med at lægge sidste hånd på ombygningen af deres kælder til et stort selskabslokale, hvor gæsterne fremover kan få 'Spirit Sessions'.

Her bestiller man 45 minutter ved et langbord, hvor man kan blive indført i Dry Martiniens historie eller lære mere om andre gode cocktails. "

Kilde: Politiken, 21/05/2008

Ingen kommentarer:

Send en kommentar