21/01/2009

Restaurant Noma bedst i Skandinavien

"Restaurant Noma bedst i Skandinavien
Engelske Restaurant Magazine har placeret det christianshavnske spisested blandt Top 50 i verden.
 
Nordiske råvarer og Christianshavns charme er gået lige i kødet på anmelderne fra britiske Restaurant Magazine. Bladet har i denne uge kåret verdens 50 bedste restauranter, og for første gang nogensinde er det med dansk deltagelse.

Det udvalgte spisested er Restaurant Noma, der er kommet på plads nummer 33. Eneste anden skandinaviske restaurant på listen er svenske Oaxen på en 48. plads.

På vej mod Michelinstjerne nummer to
På Noma bør man efterhånden være vant til pæn omtale. Fra starten i december 2003 og næsten fem kokkehuer i Politiken til Michelinstjerner i 2005 og 2006. Hæderen i år blev suppleret med en 'rising star', der gives til restauranter på vej mod endnu en stjerne.

Ikke desto mindre var personalet meget overrasket over placeringen på Top 50.

»Indtil vi blev nomineret, var der ikke andre end René Redzepi (køkkenchef på og initiativtager til Noma red.), der kendte til bladet. Det har ændret sig i de sidste par dage, og vi er virkelig stolte over at være med«, siger restaurantchef Lau Richter.

Mens køkkenet glæder sig, er der malurt i bægeret for forvetningsfulde restaurantgæster, der nu må styre mundvandet i endnu længere tid. Allerede nu er der tre-fire ugers ventetid på et bord. Og den tidshorisont ser ud ikke ud til at forandre sig foreløbig."

Kilde: Politiken, 11/04/2006

Ingen kommentarer:

Send en kommentar