29.01.2009

Dansk naturfagslærer udpeget til Europas bedste


"Dansk naturfagslærer udpeget til Europas bedste – vandt 4.000 euro

Naturfagslærer Finn Skaarup Jensen fra Rønde Skole har netop vundet den prestigefyldte 1.-pris ved lærerkonferencen Science on Stage i Grenoble foran 500 deltagende lærere fra 28 lande.

Han får prisen for den nyskabende og kreative idé til et undervisningsforløb, hvor elever helt ned i 7. klasse lærer at bygge deres egne robotter ved hjælp af simple materialer, som alle har – træ, strips og hydraulik i plastslanger og engangssprøjter. Projektet kaldet ”Robotter i det virkelige liv” fik 1.-prisen på 4.000 euro.

Naturfagslærer Finn Skaarup Jensen, Rønde Skole

”Ikke bare mit projekt, men alle de danske projekter er jo levende bevis på, at naturvidenskab kan være både sjovt, spændende, kreativt – og på højt fagligt niveau på samme tid. Mine elever har elsket at bygge robotterne, og de bliver jo ved. Nogle tror, at naturvidenskab kun er for nørder, men det her viser jo tydeligt, at når man tager udgangspunkt i børnenes hverdag og derfra inddrager videnskabsteori, så bliver det tilgængeligt for alle”, siger Finn Skaarup Jensen.

”Prisen er et stort skulderklap til kreativ naturfagsundervisning, og vi lærere, som deltog på konferencen har besluttet at stille vores ideer og viden til rådighed for andre lærere herhjemme”, siger Finn Skaarup Jensen.

Juryen belønnede projektet for dets simple og alligevel innovative idé, for at robotterne kan bygges af materialer, som er lette at anskaffe, samt for at byggesættet allerede er sat i produktion i samarbejde med Produktionshøjskolen Djursland.

Undervisningsminister Bertel Haarder var med i Grenoble og er i dag vært ved en frokost og pressekonference for de ti danske deltagere i konkurrencen for at fejre de danske bidrag.

”Jeg så selv i Grenoble, hvor fantastisk dygtige og engagerede de danske naturfagslærere er. Finn Skaarup Jensens robotter er sjove og alligevel så enkle, at de vil kunne bruges i undervisningen overalt. Det er sådan vi skal fange elevernes interesse for naturvidenskaben ved at vise, hvor spændende det er ”, siger Bertel Haarder.

Ni danske lærere fra folkeskoler, tekniske skoler og gymnasier deltog i Science on Stage med i alt seks projekter. Flere end 500 deltagende lærere fra 28 lande deltog i påskeugen i konferencen, der både indeholdt vidensdeling, workshopper, udstillinger og shows. Den danske delegation blev udvalgt ved DM i Naturfag, som fandt sted hos Danfoss Universe i januar 2007.

DM i Naturfag og den danske deltagelse i Science on Stage er koordineret af Dansk Naturvidenskabsformidling og Danfoss Universe med støtte fra Undervisningsministeriet. For at sprede erfaringerne bedst muligt vil de deltagende lærere til efteråret afholde en række inspirationskurser for andre lærere."

Kilde: Undervisningsministerietshjemmeside, 13.04.2007

Ingen kommentarer:

Send en kommentar