22/01/2009

Restaurant Noma 10. bedst i verden


"Restaurant Noma 10. bedst i verden
Den danske restaurant på Christianshavn er kravlet endnu højere op på listen over verdens bedste restauranter.
  
Det var en helt overbevisende ukrukket og ægte overrasket delegation fra Restaurant Noma, der i aftes blev stemt ind på en 10. plads over verdens bedste restauranter.

Det skete her til aften, da det ansete blad Restaurant Magazine i London ved en Oscar-lignende begivenhed hædrede de 50 bedste restauranter i verden.

Noma blev sidste år kåret som verdens 15. bedste restaurant, hvilket i sig selv var en overmåde flot placering og samtidig et stort hop opad listen fra Nomas hidtidige placering på plads nummer 33. Derfor fik restauranten også prisen som 'Årets højdespringer 2007.

Havde frygtet Japan
Den ære tilfaldt i år den engelske restaurant St. John, der gik fra en 34. plads til en 16. plads, men der er bestemt ingen sure miner hos Nomas hold, der på forhånd havde regnet med, at det ville blive svært at holde sidste års placering.

»For første gang er Michelin rykket ind i Japan, hvor de har strøet en masse stjerner over restauranter i Tokyo. Så vi havde frygtet, at afstemningen i London (som i øvrigt ikke har noget med Michelin at gøre red.) ville være med til at markere, at Tokyo er et nyt kulinarisk mekka«, siger direktør Peter Kreiner.

Det skete overhovedet ikke. Faktisk er der ikke én japansk restaurant på top 50 listen, som for tredje år i træk placerede den spanske restaurant El Bulli som nummer 1 og den engelske Fat Duck som nummer to.

Mere travlhed
Direktøren selv var ikke med til prisuddelingen, men det var til gengæld køkkenchef og medejer René Redzepi, chefsommelier Pontus Elofsson og souschef Jesper Kirketerp.

»De ringede derovre fra og kunne dårligt selv forstå det. Heller ikke selv om de sad med listen i hånden«, fortæller Peter Kreiner, der umiddelbart har svært ved at vurdere, hvad placeringen kommer til at betyde for Noma. Andet end travlhed.

For hvis man ønsker et bord til to en fredag eller lørdag aften på restauranten på Nordatlantisk Bryge, skal man stadig være forberedt på cirka tre måneders ventetid. Men hvis man er mere fleksibel og endnu bedre - kan besøge restauranten til frokost - er ventetiden langt kortere.

Og som Peter Kleiner understreger: Det er den fulde Noma-oplevelse, man får uanset hvornår på dagen, man lægger vejen forbi. Det er samme hold, der står i køkkenet til frokost og aften. "

Kilde: Politiken, 21/04/2008

Ingen kommentarer:

Send en kommentar