22/01/2009

Danske Restaurant Noma er 15. bedst i verden

"Danske Restaurant Noma er 15. bedst i verden

Den københavnske restaurant blev ved en stor højtidelighed i London igen hædret ved kåringen af The World's 50 Best Restaurants.
  
Den fineste restaurant i Danmark er blevet endnu finere.

Det skete mandag aften, da det ansete blad Restaurant Magazine i London ved en Oscar-lignende begivenhed hædrede de 50 bedste restauranter i verden.

Årets Højdespringer
Sidste år blev Restaurant Noma nummer 33 og dermed bedst i Skandinavien. Ved dette års kåring er Noma med en placering som nummer 15 rykket op i den absolutte verdenselite.

En placering, der sikrer den danske restaurant titlen som Highest Climber - Årets Højdespringer.

I forhold til det øvrige Norden er Noma henholdsvis 20 og 24 pladser foran de nærmeste 'forfølgere', Chez Dominique i Finland (35) og Oaxen Skärgårdskrog i Sverige (39)

Allerede hædret med to Michelin-stjerner
Endnu et solidt klap på skulderen for køkkenchef René Redzepi, der i skrivende stund befinder sig midt i festlighederne i London, samt restaurantchef Lau Richter og direktør Peter Kreiner der begge spændt ventede ved telefonen.

Tidligere på året blev de og deres visioner for det nordiske køkken hædret med to Michelin-stjerner.

»Det overgår vores vildeste fantasi«
»Det er fuldstændig fantastisk. Det overgår vores vildeste fantasi«, siger en spontant ellevild Peter Kreiner, der netop har modtaget oplysningen.

»Vi var tilsvarende glade og stolte over at få to Michelin-stjerner, men det er to forskellige systemer. Og lige præcis denne kåring har vi set utroligt meget frem til. Det er 541 chefkokke og madskribenter over hele verden, der stemmer, og vi betragter det som en utroligt troværdig kåring«, siger Peter Kreiner.

Med 15. pladsen er Noma kommet meget tæt på branchens absolutte yndlinge, El Bulli (1) i Spanien og The Fat Duck (2) i England, hvilket Nomas direktør betragter som en meget stor ære.

Men også hvad angår kontant omsætning, har hæderen en stor betydning.

Fire måneders ventetid på et bord
Marts måneds to Michelin-stjerner har selv i forhold til sidste år, der bød på én Michelin-stjerne og en 33. plads på The World's 50 Best Restaurants, eftertrykkeligt besværliggjort muligheden for at få et bord til to en fredag/lørdag aften.

Søgningen skyldes ud over en større dansk popularitet internationale gæster, der decideret rejser efter restaurantens særlige nordiske specialiteter, hvis ingredienser flyves ind fra blandt andet Norge og Island.

»Jeg er ikke sikker på, at vi har et bord på denne side af august. Og sådan var det i hvert fald ikke sidste år«, konstaterer Peter Kreiner, der nu efter aftenens seneste hæder har denne lidt jyske forventning til resten af året.

»Det tegner godt«. "

Kilde: Politiken, 23/04/2007

Ingen kommentarer:

Send en kommentar