23/01/2009

De danske herrer er bedst


"De danske herrer er bedst

Ulrik Wilbek kan med sindsro udråbe Danmark til EM-favorit. De danske håndboldmænd og -drenge er aktuelt bedst i hele verden.

Dansk herrehåndbold er nummer et i verden.

Det er resultatet af den statistik, som Det Europæiske Håndboldforbund har lavet for 2007.

De danske herrer – U-19 landsholdet, U-21 landsholdet og Ulrik Wilbeks landshold har i alt samlet 296 points, og det er 24 flere end Kroatien og 36 bedre en Tyskland.
Ulrik Wilbeks A-landshold er rangeret som nummer tre efter verdensmestrene Tyskland og nummer to ved VM Polen.

Det danske U-21 landshold, der har Flemming Pedersen som træner er ligeledes rangeret som nummer tre efter Sverige og Tyskland. Endelig er det danske U-19 landshold, der trænes af Ole Nørgaard, på en førsteplads foran Kroatien og Tyskland.

Kvindesiden har ikke det samme at prale af. Der er Danmark sammenlagt kun nummer syv, mens man på klubsiden er nummer et. Det danske A-landshold er helt nede på en delt 13. plads, så der er virkelig noget at arbejde med for landstræner Jan Pytlick.

Heldigvis ser det bedre ud på U-19-statistikken – afløserne til de gamle på det nuværende A-landshold. De regnes for verdens bedste og er også favoritter til at vinde VM næste år. De danske U-17 piger, der trænes af Kristian Kristensen, er rangeret på en sjetteplads.

Når man lægger mænd og kvinder sammen, er dansk håndbold rangeret på en andenplads efter Frankrig, mens Spanien følger på en tredjeplads."

Kilde: BT, 19/12/2007

Ingen kommentarer:

Send en kommentar